Faraoderbyt 2015 – resultat

Faraoderbyt 2015 gick av stapeln i Norberg den 16/5 och det kom 9 faraohundar till start. Det regnade hela natten innan derbyt och även hela dagen vilket gjorde fältet där bilarna stod till en lervälling. Men glada i hågen körde nästan alla ner i leran för att förbereda sig inför dagens tävling…jodå…lite lera skrämde endast norrmannen som parkerade uppe på vägen! Det visade sig sedan vara ett smart drag av honom då vi andra satt hopplöst fast och var tvungna att få hjälp upp på vägen av en traktor J Men vädret tog inte bort den glada stämningen i vårt faraoläger utan där klingade skratten mellan tuggorna av norrmannens ananaspaj (som var supergod!)

Våra röda var som vanligt supertaggade och kunde knappt invänta start! Många av dem skulle inte drömma om att gå på det underlaget och i det vädret en vanlig dag men tyckte inte det var någon big deal att springa i geggan just idag J Tjusningen med LC är nog just att hundarna älskar det mest av allt i livet!

canami_logo

Vi hade fått ihop bra med sponsorpriser och bland annat hade vi enormt mycket foder – hela 7 15 kg-säckar från Canami + 2 7 kg-påsar + 3 enkilospåsar och småpåsar, så alla oavsett placering skulle få med sig foder hem – glädjande med sådan fodersponsring! Vi bestämde att de fem förstaplaceringarna skulle få en varsin 15-kg säck + en till bästa nykomling och en till bästa veteran. Sofie Fahlin hade ritat årets deltagargåva som verkligen var superfin med en faraohund som just fångat en kanin – TACK för det Sofie!

 

Hur gick det nu då?

  1. Ch Bazinga a Game of Thrones (Penny) med CERT och även Bästa Nykomling på 359 p.
  2. Ch Ezhar Like Velvet Kiana (Kira) och därmed Bästa Veteran på 358 p.
  3. Ch Ezhar Leading Rebel (Ace) med 355 p.
  4. Ch Bazinga a Storm och Swords (Storm) med 355 p.
  5. Ch Bazinga a Dance With Dragons (Sansa) med 355 p.
  6. Ch Vaskurs Plexia Qiwidotter (Savannah) med 352 p.
  7. Antefa´s Wasabi (Jade) med 350 p.
  8. Siphra`s Razamanatz (Sixten) med 343 p.
  9. Siphra´s Love of Freedom (Alva) med 335 p.

0_Penny Derbyvinner 2015 - Kopi
Vi i LC-kommittén tackar alla sponsorer och alla deltagare för i år och hoppas vi ses igen vid nästa derby!!

Text: Pia Hedman