Medlemsvillkor (GDPR)

Medlemsvillkor för Svenska faraohund- och cirneco dell’Etna klubben (SvFCK)

Från och med den 25 maj 2018 behandlas personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR)

När du väljer att bli medlem i SvFCK så accepterar du samtidigt att vi får spara dina personuppgifter. Personuppgifterna gör att SvFCK kan fullgöra relationen till dig som medlem samt som klubb upprätthålla en god registervård.

SvFCK hämtar in personuppgifterna direkt från dig i samband med att du anmäler till medlemskap och de uppgifter vi behöver är då ditt namn, postadress samt e-postadress

All behandling av dina personuppgifter följer Personuppgiftslagen (PUL) samt Dataskyddsförordningen och det är lagar som skyddar din personliga integritet.

Vad vi använder dina personuppgifter till

SvFCK använder dina personuppgifter för att administrera ditt medlemskap. Att vara medlem i klubben innebär att du som medlem kan få rådgivning,  valphänvisning och vår tidning “För Farao och Cirneco”. Genom att lagra dina personuppgifter kan vi också förse dig med viktig information angående ditt medlemskap samt får tillgång till eventuella medlemserbjudanden. Det ger också möjlighet för SvFCK att föra statistik inom klubben.

Dina personuppgifter säljs inte vidare till andra organisationer eller företag!

När du anmäler till våra tävlingar och aktiviteter

När du anmäler till SvFCK’s tävlingar och aktiviteter, sparar vi personuppgifter gällande både dig och din hund. Uppgifterna behövs för att kunna administrera ditt tävlande, registrera ditt resultat samt skicka underlag till Svenska Kennelklubben (SKK) för meritering. I samband med våra tävlingar och aktiviteter kan också dina- och din hunds uppgifter komma att publiceras  i kataloger, resultatlistor och deltagarförteckning samt i medlemstidningen, hemsidan och sociala medier.

Personuppgifter om dig som funktionär

Om du som medlem eller på annat sätt är utsedd som funktionär eller förtroendevald inom SvFCK kan dina personuppgifter och befattning lagras och publiceras på ett sätt så du kan fullfölja ditt uppdrag.

Lagring av dina uppgifter

Dina personuppgifter hos SvFCK sparas i vårt medlemsregister. Personuppgifterna lagras för att kunna administrera ditt aktiva medlemskap men också för att spara din medlemshistorik. Uppgifterna sparas så länge som det ligger i klubbens intresse, även efter avslutat medlemskap. Du kan få dina uppgifter raderade enligt Dataskyddsförordningen men då avsäger du dig rätten till medlemskap, meriter och utmärkelser hos SvFCK!

Har du funderingar kring hur vi hanterar dina medlemsuppgifter så mejla oss på: sekreterare@svfck.se